Duizenden meisjes werden geïnjecteerd tegen baarmoederhalskanker toen daarna iets verschrikkelijks gebeurde.

Een aantal jaar geleden is de baarmoederhalskankerinenting geïntroduceerd bij tiener meisjes. De ene ouder haalt het wel met haar dochter en de andere ouder vertrouwd de vaccinatie niet. Hoe denk jij hierover?

De 13-jarige dochter van Caron liet zich vaccineren tegen baarmoederhalskanker, zij dachten dat zij hier goed aan deden. Alleen wisten zij niet dat de aankomende 4 jaar verschrikkelijk zou worden voor het gezin. De eerste twee weken na de inenting was er niets aan de hand, daarna kreeg zij last van misselijkheid en werd ze duizelig. De symptomen werden steeds erger, en twee prikken later kreeg zijn nog meer bijwerkingen erbij. Emily kreeg last van buikpijn, borstpijn en ademhalingsproblemen. Ik heb een keer meegemaakt dat ik niks meer voelde aan een kant van mijn lichaam, en daar kon ik mij ook niet meer bewegen, ik wist gewoon echt niet wat er aan de hand was”. zegt de 17 jarige Emily.

Emily is niet het enige meisje dat last heeft van deze vervelende bijwerkingen, duizenden meisjes hebben er last van. Emily was helemaal gezond voordat ze werd ingeënt en was erg sportief; ze zat op hockey, dansen en ook nog een atletiek, verder haalde ze de hoogste cijfers op school. De toekomst zag er prachtig en helder uit voor Emily. De ouders van Emily hebben een melding gedaan bij waakhond. De waakhond denkt dat slechts 10 procent van de meisjes die hier last van hebben het bij hen melden. Emily en haar familie hebben besloten, samen met 80 andere gezinnen om actie te ondernemen. Samen hebben ze een groep opgericht om meisjes die bijwerkingen hebben bij elkaar te brengen; de Association for HPV Vaccine Injured Daughters (AHVID).

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!
Reageren

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.
script type="text/javascript"> window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({flush: true});