Word je ’s morgens met een stijve nek of pijnlijke rug wakker? Dit is wat je moet weten

Een stijve nek kan je dag echt ruïneren. Van zodra de stijfheid toeslaat ben je vrijwel immobiel en lijdt je wellicht pijn. Dat betekent doorgaans het einde van je dagdagelijkse activiteiten.

Voor deze behandeling heb je niet alleen een handdoek nodig, maar het vergt amper 10 seconden tijd! Het Japanse YouTube kanaal care4body deelt met ons hoe je deze techniek moet uitvoeren en hoe goed het wel werkt. Hoewel er Japans gesproken wordt, spreken de beelden eigenlijk voor zich. De blik op het gezicht van de vrouw spreekt boekdelen! Bij het begin van de video ligt de vrouw op haar rug en lijkt ze behoorlijk wat pijn te lijden. Dan legt ze een opgevouwen handdoek onder haar schouder. Dan ademt ze ongeveer 10 seconden diep in. Als de handdoek onder haar schouder wordt verwijderd, verschijnt er plotseling een glimlach op haar gezicht!

Een stijve nek wordt vaak veroorzaakt door een slechte slaaphouding. Als de stijfheid in je nek aanhoudt, consulteer je uiteraard best een specialist. Misschien ligt er wel een andere oorzaak aan ten grondslag die nader onderzocht moet worden. Ondertussen baat het wellicht niet om deze truc eens te proberen. Deel deze methode tegen een stijve nek met iedereen die je kent!

Bekijk de beelden in de volgende video:

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.