Onderzoekers leggen uit wat er gebeurt met je lichaam wanneer je elke dag havermout eet.

Ik probeer mijn dag altijd te starten met havermout te eten, meestal omdat het eigenlijk een oude gewoonte is van toen ik nog kind was.

Havermout is een van de beste keuzes omwille van zijn hoog aantal proteïnen, vitaminen, koolhydraten en andere voedingsstoffen.

1. Verlaagt de cholesterol
De meesten onder ons weten dat vezels goed zijn voor onze maag, maar het blijkt dat sommige vezels meer voordelen bevatten dan andere. Een van deze vezels is β-glucaan, wat het cholesterolniveau in het lichaam helpt te verlagen. Havermout zit vol met β-glucaan, een gelvormende vezel die net achter de schelp van de haver zit.

2. Voorkomt dikkedarmkanker
Veel studies hebben aangetoond dat dagelijkse consumptie van haver het risico op dikkedarmkanker vermindert. Ongeveer twee miljoen mensen hebben aan deze uitgebreide studies deelgenomen.

3. Gewichtsverlies
The Journal of the American College of Nutrition heeft een studie gepubliceerd waarin de helft van de deelnemers havermout eet als ontbijt, terwijl de andere helft verschillende andere ontbijtgranen aten. Ieder persoon at een portie met elk 363 calorieën, maar die die havermout aten bleven langer voldaan zonder te moeten eten, en vonden het daarom gemakkelijker om gewicht te verliezen.

4. Geeft je meer energie
Havermout bezit heel veel koolhydraten en voorzien het lichaam van waardevolle energie. Ruwe havermout is het best wanneer je je echt vol wilt voelen. De enzymen in je tanden en in de darmen werken harder om het graan te malen. Naast koolhydraten bevat havermout ook vitamine B en vitamine E, wat ziektes in het lichaam helpt te vermijden.

5. Voorkomt hart- en longziekten
Havermout is rijk aan gezonde vetten die goed is voor zowel de bloedcellen als de bloedsomloop. Studies aan de prestigieuze universiteit van Harvard tonen aan dat mensen die havermout eten, een lager risico hebben op hart- en longziekten.
Vrouwen die 2 tot 3 porties havermout per dag eten, hebben 30 procent minder kans om te sterven door een hartaanval of hartziekte in tegenstelling tot diegenen die 1 portie of minder eten.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL DIT VERDER MET JE VRIENDEN EN FAMILIE!
Reageren

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.