Chocolade ongezond? Helemaal niet! 😮👏

Chocolade ongezond? Helemaal niet! 😮👏

22 december 2019 0 Door NieuwsDump

Ik ben vast niet de enige die geen genoeg van chocolade kan krijgen, alleen dacht ik altijd dat chocola zo slecht voor je was. Niet is minder waar! Een stukje chocola per dag is hartstikke gezond! Dit zijn twaalf redenen waarom:

1. Het is goed voor je hart
Volgens meerdere onderzoeken blijkt dat pure chocolade goed voor je hart is, het beschermt je tegen verschillende hart aandoeningen. Een onderzoek van het San Diego State University wees uit dat mensen die per dag 50 gram pure chocolade eten een verlaagde suiker spiegel hadden. Een andere studie wees uit dat het hartaanvallen tegen gaat!

2. Het maakt je gelukkig
Chocolade is toch voor iedereen troost voedsel? Nu blijkt dit ook nog eens écht het geval te zijn! Het maakt je rustig en geeft je een lekker gevoel omdat het stofjes in je hersenen los maakt die je gelukkig doen voelen!

3. Het beschermt je tegen UV straling
Weg met je zonnebrand en kom maar door met die reep! Volgens een Duitse studie beschermt de stof ‘’flavonoide’’. die in chocola zit, je tegen UV straling net als zonnebrand dat doet!

4. Verlaagt de bloeddruk
Yale University kwam erachter dat ‘’theobromine’’ (de stof die het bitter maakt) je bloeddruk op pijl brengt!

5. Speelt nauwelijks met je suikerspiegel
Volgens het Karolinska Institute en de University of Örebro in Zweden is witte chocolade slecht voor je bloedsuikerspiegel maar pure chocolade helemaal niet! Puur wordt dan ook aangeraden aan mensen met overgewicht of diabetes.

6. Rijk aan vitaminen
Geloof het of niet maar cacao zit boordevol anti-oxidanten, mineralen en vitamines zoals: magnesium, ijzer, zink en calcium. Waarom een vitamine pil als je ook een stukje chocola kunt eten?

7. Lage BMI
Mensen die chocola eten hebben vaker een lagere BMI, zeker als het om pure chocola gaat.

8. Helpt tegen chronische vermoeidheid
Chocola kan een positieve impact hebben op mensen die chronisch vermoeid zijn, dat blijkt uit een Britse studie.

9. Chocolade mousse is gewoon vreselijk elegant
Goed, je hebt toetjes én je hebt toetjes.. Er zijn er maar weinig zo zacht, luchtig, luxe en perfect als de chocolade mousse. Als ik er al aan denk begin ik al te watertanden.

10. Melk chocolade vermindert de kans op een hartaanval
Dat pure chocolade gezond is is nu wel duidelijk, maar ook melk chocolade heeft zijn voordelen. Zo blijkt uit een studie dat zowel puur als melk de kans op een toeval met 14% kan verlagen! Dan moet je wel 50 gram per week eten maar dat is best te doen, toch?

11. Je kunt alles dippen in chocolade
Fruit, koekjes, noten, ijs, alles kun je dippen in gesmolten chocolade om het nog nét wat hemelser te maken!

Het is heerlijk!
Hier hoeven geen studies en onderzoeken voor gedaan te worden, het is gewoon een goddelijk goedje!