Er bestaat een echte reden waarom openbare toiletten soms een U-vorm hebben

Er bestaat een echte reden waarom openbare toiletten soms een U-vorm hebben

1 november 2019 0 Door NieuwsDump

Is het je ooit opgevallen dat de toiletten in openbare ruimtes er anders uitzien dan de toiletten bij ons thuis? Niet allemaal natuurlijk, maar velen hebben namelijk een U-vorm. Ik vroeg me altijd al af waarom alleen publieke toiletten zo ontworpen zijn, maar ik heb het antwoord nooit gevonden.

Er zijn verschillende redenen waarom de toiletten in publieke ruimtes er uitzien als de letter U.

Een zo’n reden komt door de sanitaire regels. In Californië bijvoorbeeld, moeten de toiletbrillen “open” zijn. De wet werd geïntroduceerd in 1955 in de Amerikaanse Sanitaire Code. Maar er zijn nog andere redenen. De hoofdreden waarom toiletbrillen de U-vorm hebben is namelijk hygiëne.Eerst en vooral is de U-vorm van toiletbrillen zodat de mannen hun edele delen niet in aanraking komen met de toiletbril. De constructie vermindert ook de kans dat er urine op het zitvlak terechtkomt.

De tweede reden is voor de dames. Toiletbrillen met een U-vorm hebben namelijk minder kans dat vrouwen per ongeluk een vies toiletzitje aanraken terwijl ze zich afvegen. Naast hygiënische redenen zijn U-vormige toiletten ook goedkoper om te fabriceren, gezien ze minder materiaal nodig hebben. Daardoor zijn ze ook goedkoper in de winkel. U-vormige toiletten zijn ook minder aantrekkelijk voor dieven. Het idee dat iemand een toiletbril wil kopen verbaast me wel, maar blijkbaar gebeurt dat. Maar omdat U-vormige toiletten niet passen op toiletten bij mensen thuis, worden ze minder vaak gestolen.